fbpx

“Het is mijn missie dat alle kinderen en jongeren met TOS zich dankzij ondersteunend tekenen gehoord, gezien & begrepen voelen.”

Kinderen met (S)TOS hebben face-to-face begeleiding nodig. Maar in deze Cornonatijd kan dat vaak niet. Online begeleiden is daarom het plan B.

Wist je dat je het ondersteunend tekenen ook kunt inzetten in jouw ONLINE begeleiding?

Ook hier geldt: het is een plan B. Maar het is wel een sterk plan B.

Daarom wil ik je deze ronde 12 een half uur 1:1 online begeleiding aanbieden:

Samen gaan wij kijken hoe jij het ondersteunend tekenen het makkelijkste online kunt aanbieden.

“Tekenen bij TOS is niet zomaar een hulpmiddeltje. Het biedt kinderen met TOS en hun omgeving een taal om mee te communiceren, een tool om grip te krijgen op de wereld rondom hen. Het geeft hen autonomie, maakt verbinding mogelijk en geeft hen het gevoel van competentie terug, waardoor hun intrinsieke motivatie om te leren en te participeren kan groeien.”

deelnemer ronde 11

“Ik laat even weten dat ik het ondersteunend tekenen dagelijks gebruik en dat het heel vlot gaat. Bij begrijpend lezen, bij werkwoordspelling, bij kinderen met dysfasie, bij spontane gesprekjes, bij spelling,… Het is echt een meerwaarde geworden. Ik deed het vroeger ook, maar in veel mindere mate en nu is het echt een verrijking. “

deelnemer ronde 9

Ondersteunend tekenen bij TOS:

“Terwijl jij of de ander vertelt,

teken je DIRECT de kern mee”

18 januari 2021 start ronde 12 

van de online training

“TekenenbijTOS- kinderen BASIS”

voor professionals!

“Ik ben geen tekentalent”, “Ik kan niet goed tekenen”, “Ik kan (heel) goed tekenen!” “Kinderen moeten vaak lachen om mijn tekeningetjes” of “Het lijkt helemaal niet!”

Misschien herken je wel 1 van deze stemmetjes. Je bent daarin namelijk niet de enige!!! 80% van de professionals die ik begeleid heeft zo’n stemmetje. (Ik ook hoor;))

En het begint al vroeg:

Vraag een klas met kleuters maar eens wie er goed kan tekenen. Bijna iedereen steekt zijn vinger op. Vraag het maar eens aan een groep 4/5 – met geluk steekt de helft zijn vinger op. En vraag het maar eens aan groep 8. Jep, daar begint het al met het stemmetje.

Hoe je ook naar tekenen kijkt: je bent hier aan het goede adres!

 

Want in deze online training ga jij leren hoe jij het voorbeeld gaat zijn in de ondersteunende tekening in taal, bij emoties en in communicatie bij kinderen met TOS!

De tekeningetjes die niet mooi mogen zijn ;), die bestaan uit “Less is more”, waar jouw paard mag lijken op een lama ;):

Hier gaat het om het kerntekeningetje dat taal ondersteunt! Hulp om het kind met TOS zijn wereld te vergroten in deze talige snelle maatschappij!

Ga je mee op reis? Kijk gauw verder!

Pien, de TekenenbijTOSspecialist (14 jaar logopedist in het cluster2 onderwijs, 4 jaar Ambulant Begeleider in het Passend Onderwijs en sinds december 2018 trainer in TekenenbijTOS

“Ik ben aan de opleiding gestart met het gevoel dat ik totaal niet kon tekenen. Het was een uitdaging om er toch mee aan de slag te gaan.

Na een tijdje kreeg ik het gevoel toch te kunnen “tekenen”.

Zalig om dit te ervaren.

In mijn werk als ondersteuner bij een ondersteuningsnetwerk gebruik ik het vooral bij anderstalige nieuwkomers. Op dit ogenblik ondersteun ik jongeren met STOS.

Vooral de emoties gebruik ik veel.

Door het tekenen komt er een rust in de gesprekken, kleine adempauzes.

Het is een meerwaarde voor mezelf (ik heb ontdekt dat ik toch kan “tekenen”) en de jongeren.”

Deelnemer aan ronde 9

 Voor  wie?

Voor professionals werkend met KINDEREN (basisschoolleeftijd) met een taalontwikkelingsstoornis #TOS / spraaktaalontwikkelingsstoornis/ ontwikkelingsdysfasie #STOS

Wanneer?

– Toegang tot de 1e les op 18 januari 2021

– De 1e live (in mijn betaalde versie van Zoom) is

  op 25 januari 16u – 17u

– Toegang tot les 2 op 1 februari 2021

– De 2e live is op 10 februari van 19u30 -20u30

– Toegang tot les 3 ontvang je op 15 februari

– De laatste live is op 25 februari van 16u-17u

 

Wat gaan we doen? 

Les 1: TekenenbijTOS de basis

Met vertrouwen leer jij ondersteunend tekenen bij kinderen met TOS in te zetten.

Les 2: TekenenbijTOS, emotietaal en het volle hoofd

Emoties visueel maken is essentieel voor kinderen met TOS. Maak de binnenwereld zichtbaar en naar buiten. Vergeet daarbij het volle hoofd van kinderen met TOS niet!

 

Les 3: TekenenbijTOS en TOS visueel maken

Weten waar je krachten liggen: waar je goed in bent! Wat je aandachtspunten zijn: wat je moeilijk vindt! En vooral wat je nodig hebt hiermee te leren omgaan helpt bij jezelf leren kennen en voor jezelf leren opkomen. 

Wat heb je nodig?

Een lekker tekenblok, een pen/potlood en de kleurtjes groen, oranje en rood: om zo je eigen speakboek te maken.  

Waarom?

Visualiseren is voor leerlingen met TOS/ STOS van groots belang!

TekenenbijTOS levert direct resultaat op: IK ZIE JOU, IK HOOR JOU EN WIL JOU GRAAG BEGRIJPEN.

Het levert gelukservaringen op: je maakt gebruik van die ozo sterke kant: de visuele!

TekenenbijTOS vertraagt, maar levert door de houvast ook direct stappen op!

Door taal, emoties en communicatie visueel te ondersteunen krijgt het kind tijd in deze talige, snelle maatschappij !

Tijd om taal binnen te laten komen, te verwerken, om taal te volgen en erop te kunnen reageren.

Een sleutel naar je hart: want wat wil je graag en heb je veel te vertellen van binnen. Hulp om daar makkelijker bij te kunnen.

Een tool die helpt bij de transfer en het vergroten van de wereld met TOS. 

Hoe gaat het in zijn werk?

Je betaalt via onderstaande link en ontvangt direct een bevestiging van deelname met een aantal vragen van mij (Wie ben je? Wat doe je voor werk? Wat hoop je te leren?)

Ook ontvang je de uitnodiging om aan de tijdelijke FB “Ronde 12 Januarigroep TekenenbijTOS professionals” deel te nemen.

Het is geen must om FB te hebben!

Goed te weten!

* De lives worden opgenomen en zijn een half jaar terug te kijken in de online academie. Weet dat deze alleen te bekijken zijn door de deelnemers van ronde 12

 

 * Na het volgen van deze 6 weekse online training (met een half jaar toegang tot de online academie) krijg je een NIET GEACCREDITEERD deelnamecertificiaat die je mogelijk kunt indienen in jouw kwaliteitsregister (in het vrije puntengedeelte) Het gaat om 12 SBU

 

“De online training “TekenenbijTOS-kinderen” voor professionals, was een hele bijzondere ervaring.

Pien neemt je mee in de wereld van TOS. In een veilige ‘online’ omgeving daagt ze je uit te stappen in je cirkel van stretch. Ik tekende zelden bij mijn logopedische behandelingen. Nu gebruik ik het dagelijks, bij jong en oud. In 10 weken tijd heb ik meer over TOS geleerd en ben ik ook een tekenaar. Laat je meenemen door Pien en geniet van haar kennis en enthousiasme.

Voor iedereen die met TOS-kinderen werkt een must!”

deelnemer ronde 10

Ja, ik doe graag mee met ronde 12 van de online training

TekenenbijTOS- kinderen de basis

VAN €747,= VOOR

€298,= incl. BTW

 Doe je mee? Dan ontvang je van mij een cadeautje om jouw eigen visuele bibliotheek te trainen (los van TOS). De video 10 weekse “maak je eigen speakboek met ondersteunend tekenen” t.w.v. €37,=

Online training "TekenenbijTOS-kinderen basis" voor professionals

ronde 12 Betaal in 3 termijnen
110

“Met veel enthousiasme heb ik de basiscursus ondersteunend tekenen voor professionals bij Pien gevolgd. Ik heb het tekenen meteen kunnen toepassen in mijn werk (ambulant begeleider cluster 2).

Je leert in de cursus snel, eenvoudig en handig tekenen/visualiseren. Het in beeld brengen van de gesproken taal werkt echt super bij mijn leerlingen. Ook de aandacht voor psycho-educatie en het visualiseren daarvan heeft mij en mijn leerlingen veel gebracht🌸 Ik ga met veel plezier tekenend verder! Veel dank Pien!”

deelnemer ronde 10

“Het is mijn missie dat alle kinderen en jongeren met TOS zich dankzij ondersteunend tekenen gehoord, gezien & begrepen voelen.”