fbpx

In 3 dagen TekenenbijTOS trainer!!*

Reserveer in je agenda: Eind middag 13 – eind middag 16 maart 2022 op het magische Schiermonnikoog!

Jij hebt de online training Ondersteunend TekenenbijTOS – basis gevolgd voor professionals (ronde 1 t/m 19)

Jij weet hoe groot de noodzaak én de impact is van ondersteunend tekenen bij leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis én zonder en hun omgeving:

Je zet deze tool regelmatig in in jouw begeleiding/ werk.

√ Je voelt aan alles: het is tijd om nog meer verschil te maken in deze talige snelle maatschappij!

√ Jij wilt het zeker: ik word 1 van de trainers in ondersteunend tekenen (bij TOS)!! 

Lees gauw verder!

Na de aftrap op  Schier (13 maart aankomst in de middag, 14,15 & 16 maart training)

 • heb jij de benodigde theorie en praktijkervaring rond TOS en ondersteunend tekenen.

 • heb jij diverse presentatievaardigheden geleerd (met de groep)

 • staat jouw visuele brein aan om verder te kunnen met het vullen van de (online ) basisworkshop

Voordat je trainer bent:

1. Na afloop van Schiermonnikoog hebben wij 1 online afspraak om jouw basisworkshop te bespreken:  

 • twee filmpjes met ondersteunend tekenen

 • jouw foto’s bij de vormenbril

 • emotietaal (basis) 

 • een TOS kenmerk/ weetje

 • en een 3tal uitgewerkte opdrachten gericht op situaties.

2. Verder heb jij 1x de (online) basisworkshop gratis gegeven aan 8-16 professionals. Deze is opgenomen (jij bent goed in beeld en hoorbaar) en naar mij gestuurd. Bij goedkeuring (2e afspraak) ben jij officieel 1 van de geweldige trainers in ondersteunend tekenen bij TOS (en zonder)! 

Na Schier en onze 2 afspraken ben jij trainer in ondersteunend tekenen (!) en: 

 • geef jij de (online) basisworkshop op maat gemaakt aan teams, collega’s, scholen die jou inhuren  

 • kun jij de vragen van jouw collega’s beantwoorden m.b.t. ondersteunend tekenen (bij TOS)

 • Ben jij lid van het prachtige (kleine) team van trainers in ondersteunend tekenen (bij TOS)

Als we met elkaar ondersteunend tekenen bij TOS een “gewone” plek geven in onze taal, bij emoties en in communicatie wordt de talige, snelle wereld voor leerlingen met TOS  (en zonder) veiliger & makkelijker.

Jij bent hierin een belangrijke schakel voor leerlingen én hun netwerk.

Stel je voor:

Max. 4 professionals die allemaal het vuur in hun buik voelen om trainer in ondersteunend tekenen (bij TOS) te worden, een enthousiaste cheerleader (Pien) mét persoonlijke cateraar Margreet :).

We verblijven in het heerlijke huis 53 graden Noord, gelegen aan de Badweg op Schiermonnikoog.

De locatie heeft voldoende ruimte (ook op het oog met Corona).

Je hebt je eigen slaapkamer om je terug te trekken in de pauze of na een trainingsdag. Maar een lekkere strandwandeling maken, een fiets huren of even naar het dorp wandelen kan ook allemaal! 

Maandagavond eten we samen. Dinsdag- en woensdagavond zijn voor jezelf. (*Eind donderdagmiddag of donderdagavond neem je de boot weer naar huis)

Je bestelt een lekkere maaltijd, gaat ergens eten of je kookt lekker waar je zin in hebt. Ook dat is aan jou.

Maandag na 13u en voor het avondeten komt iedereen aan. Lekker landen, kennismaken en samen genieten van de avondmaaltijd: een lekker soepje met broodjes en een salade.

Dinsdag, woensdag en donderdag wordt voor het ontbijt en de lunch gezorgd. (We horen van te voren graag of er nog speciale (di)eetwensen zijn).

Tijdens deze Schierdagen gaan we jouw en elkaars skills (presentatievaardigheden) met ondersteunend tekenen trainen om de basis van ondersteunend tekenen bij TOS en zonder- leerlingen te kunnen geven, op maat gemaakt voor collega’s, teams, scholen en andere geïnteresseerde professionals.

De speciaal gemaakte online basisworkshop – trainer zal de basis zijn van dit traject.

Deze bestaat uit een gedeelte theorie, (eigen) voorbeelden, 2 filmpjes, zelf aan de slag met de vormenbril en met ondersteunend tekenen. Emoties (basis) , een TOS kenmerk/ weetje en met (eigen) opdrachten gericht op situaties. 

Dinsdagochtend 14 maart staat er een lekker ontbijt klaar (8u) en zullen we 9u starten met ons programma op de Ynde Mande basisschool. We starten met kennismaken, volg je het 1e deel van de workshop (stukje theorie), de vormenbril en een TOS kenmerk visueel maken. De middag wordt praktisch ingericht (neonotes, vullen deel 1 workshop + een huiswerkopdracht (de vormenbril)) voor de volgende dag.

 

Woensdagochtend 15 maart gaan we verder inzoomen op verschillende delen van de workshop op school. (9u) We starten met de huiswerkopdracht (van de vorige dag) en gaan verder met emotietaal  basis bij TOS en zonder centraal en een TOS kenmerk visueel maken. Ook hier zal de middag weer een hele praktische invulling krijgen, waar je je gaat richten op verschillende situaties die je in de basisworkshop gaat geven. (Maken, bedenken en presenteren) Ook hier volgt een huiswerkopdracht voor de volgende dag: een stukje presenteren uit jouw workshop (van te voren overleggen wie welk stukje doet)

Donderdagochtend 16 maart starten we opnieuw, na een fijn ontbijt, op de school (9u) met de afronding van de training. Je gaat deze ochtend delen uit de basisworkshop presenteren aan elkaar.

13u gaan we lunchen en afsluiten.

Weet dit: 

Er staat in elke pauze een lekkere lunch in het huis aan de Badweg klaar, waarna we weer verder gaan op de school.  We starten alle ochtenden om 9u op de Ynde Mandeschool en ronden op dinsdag en woensdag af rond 15u30. Op vrijdagochtend zijn we op school en sluiten we vervolgens de 3 dagen af met de lunch om 13u.

Het is vervolgens aan jou of je die middag nog blijft om van het eiland te genieten of lekker naar huis gaat (boot 16u30 of 19u30).

Wist je dat jij de online basisworkshop vanuit jouw eigen bedrijf voor een vastgesteld bedrag mag verkopen als dienst, als je de ondersteunend tekenen (bij TOS) trainer bent? Het 1e jaar is het hele bedrag voor jou. Teken je het 2e jaar bij? Dan vraag ik 10% van elk door jou gegeven workshop. In het 2e jaar (juni 2024) leer je ook deel 2 van de workshop te geven. (heeft een andere prijs dan deel 1)

NOTE

 • In mei 2024 ben je verplicht deel te nemen aan de gratis jaarlijkse opfrisdag. Hier gaan we ervaringen delen en nieuwe kilometers maken. 

 • Jijzelf maakt, in overleg, 12 filmpjes van begrippen rond een thema met ondersteunend tekenen binnen het jaar (gerekend vanaf de start van trainer zijn) voor de online visuele bibliotheek.

Ondersteunend tekenen betekent onderhouden, maar ook je blijven ontwikkelen.

Je geeft minimaal 4x per jaar de basisworkshop aan 4-8 professionals en/ of 9-16 professionals. 

Wat krijg je in dit jaar?

Op het magische eiland Schiermonnikoog:

 • 3 nachten verblijf op Schier (eigen slaapkamer).

 • Een maaltijd op maandagavond (aankomst na 13u en voor het avondeten), ontbijt en lunch op dinsdag, woensdag en donderdag.

 • Onbeperkt versnaperingen (koffie, thee, sap en lekkers) op deze dagen.

Materiaal

 • De powerpoint “ondersteunend tekenen bij TOS en zonder – basis t.w.v. €1100,= excl. BTW (4-8 profs) of €1400,= excl. BTW (9-16 profs)  op maat gemaakt voor jou als trainer. Deze dienst verkoop jij en de opbrengst is het eerste jaar voor jou als ondernemer.

 • De Neosmart pen met 2 bijhorende schrijfblokken t.w.v. € 195,= zodat jij (online) jouw workshops kunt geven.

 •  Een correctboekje (A5) met het logo van ondersteunend tekenen met stift en poetsdoekje t.w.v. €12,95

 • Het boek “ondersteunend tekenen bij TOS (en zonder)” voor het onderwijs.

Toegang voor een jaar:

 • tot het maandabonnement TekenenbijTOS Goud t.w.v €47,= :

 •  tot de online basistraining ‘TekenenbijTOS-kinderen” voor professionals met video’s en online werkboeken

 • tot de module oudergesprekken

 • tot de online groeiende visuele bibliotheek (TekenenbijTOS zilver abonnement twv €17,= p/m)

 • bijna elke maand een uur in Zoom trainersoverleg (naast de korte lijntjes via whatsapp trainers (en met mij))

Kers op de taart

 • Een niet- geaccrediteerd deelnamecertificaat, in te dienen bij jouw kwaliteitskring t.w.v. … uren

 • Vermelding op de website ondersteunend tekenen – kopje trainers en je eigen website met mijn keurmerk voor een jaar (of langer na verlenging)

 

 • Wil je na een jaar verlengen? Te gek!! Je betaalt 10% per door jou gegeven workshop voor de licentie. Daarbij ontvang je de verplichte en jaarlijkse opfrisdag (online/fysiek – hoor je nog) + een jaar lang toegang tot de online academie (Zilver/Goud). Ook verzorg jij weer min. 12 video’s voor de visuele bibliotheek. Vanaf het 2e jaar kun je ook het 2e deel van de basisworkshop volgen tijdens de 2daagse en verkopen (prijzen 2delige workshop liggen hoger dan deel 1) Voor deze 2daagse op lokatie in het midden van het land zal ik een bijdrage vragen. 

Voel je een JAAAA in jouw buik? Ben je er klaar voor? Ga je met ons mee op reis? 

Er is plek voor 4 trainers to be en is voorlopig het laatste jaar om trainers op te leiden (in ieder geval in Nederland) Het wordt een traject voor het leven!

Durf jij te springen? Ik verheug mij jou op te leiden!!

Pien, de TekenenbijTOSspecialist 

Heb jij nog andere vragen, mail naar ondersteunendtekenen@pienvandermost.nl 

“Het is ónze missie dat alle kinderen en jongeren (met TOS) zich, dankzij ondersteunend tekenen, gehoord, gezien & begrepen voelen.”