fbpx

Hi! Het is tijd voor onderhoud, voor verdiepen, voor vertrouwen: Jouw visuele brein (her)activeren: voor jezelf en daarmee voor “jouw” leerlingen met TOS! 

Sinds het volgen van de online training, workshop of video 10 weekse (zie voorwaarde) zet je ondersteunend tekenen vaker thuis in OF in jouw werk met leerlingen (met en zonder taalontwikkelingsstoornis). 

En wat gebeurt er dan veel in taal, bij emoties en in communicatie! 

Hoe deze visuele ondersteuning direct bijdraagt aan o.a. het zelfvertrouwen van de leerlingen, want zo fijn en belangrijk hier wordt het visuele brein óók aangesproken! 

Hoe het een ingang biedt om taal beter te kunnen volgen, hoe er tijd gekregen wordt, maar ook hoe leerlingen  makkelijker bij hun taal komen. Niet alleen op het moment zelf, maar ook daarbuiten (op school, in de klas, thuis) 

Maar… je merkt wel dat je het meer zou willen of kunnen doen. Dat je soms vastloopt op bepaalde woorden of een uitleg. Bij concrete en/of abstracte taal.

Vaak heeft het ook te maken met je eigen visuele brein – dat mag nog meer kilometers maken, maar…. wanneer?

Je wilt wel, maar de tijd … En op die momenten, waar je het eigenlijk zou willen gebruiken, laat je dan toch maar varen. Daar baal je stiekem van, want je weet hoe belangrijk dit voor jouw leerlingen is in de talige maatschappij waarin we  leven.

Herkenbaar?

Goed nieuws!

Op 2 juni gaan we tijdens de online workshop “Jouw eigen spiekboek 2.0 met ondersteunend tekenen” zorgen dat jouw visuele brein weer helemaal of nog meer aanstaat: 

We gaan weer kilometers maken! Van concrete taal naar abstracte taal ondersteunen met simpele tekeningetjes.

Aan de slag met voorwerpen, dieren, maar ook werkwoorden, emoties en tegenstellingen.

Uiteraard is er ook ruimte voor jouw input!

Super om je te ontmoeten! Ik heb er zin en hoop jij ook!

Neem je speakboek (tekenblok) mee en een pen. 

Groetjes, 

Pien (de TekenenbijTOSspecialist)

PS Er is geen deelnamecertificaat mogelijk

 

Voorwaarde om deze online workshop te kunnen volgen:
  • Je volgde de online training “TekenenbijTOS- kinderen” voor ouders of voor professionals
  • de online teamtraining Ambulante Dienst of een workshop van 3 uur gericht op ondersteunend tekenen (bij TOS) -kinderen.
  • Maar ook als je de video 10 weekse “Maak je eigen speakboek met ondersteunend tekenen” hebt gevolgd ben je ontzettend welkom!
  • Deze ervaring is vereist!