fbpx

18 juni verdiepingsworkshop
TOSinc. Ondersteunend tekenen bij de Executieve Functie – INHIBITIE

in jouw werk met leerlingen met TOS* TaalOntwikkelingsStoornis 

Hi professional,

Jij volgde de online training “ondersteunend tekenen bij kinderen en jongeren met een TOS – taalontwikkelingsstoornis”. Misschien onlangs, misschien echt al een hele tijd geleden. Het kan ook zijn dat je de verdiepingsworkshop van 3 juni gevolgd hebt over TOSinc. en oudergesprekken.  

Maar hoe zit het specifiek met het leren inzetten van ondersteunend tekenen bij de Executieve Functie: Inhibitie bij leerlingen met TOS?! 

Ga je mee deep-diven?

We gaan 18 juni deepdiven op TOSinc. ondersteunend tekenen bij Inhibitie. Blijf je benieuwd? Lees gauw verder!

“Ons denken en ons handelen, de sociale en emotionele processen en de wijze waarop wij communiceren met anderen worden mede bepaald door onze cognitieve functies. Deze cognitieve functies of cognitieve processen worden ook wel executieve functies genoemd.

Het zijn de vaardigheden die helpen te beslissen op welke activiteiten of taken wij onze aandacht richten, welke uitgevoerd moeten worden en hoe wij deze gaan uitvoeren.”

Bernadette Sanders

Smartonderwijs

Wat kun je verwachten?

Een drie uur durende workshop, waarin we kort de begrippen Executieve Functies & het werkgeheugen bespreken om daarna in te zoomen op inhibitie.

Want hoe leg je deze abstracte EF + kernbegrippen uit met TOSinc.?  En hoe kunnen  we de innerlijke taal daarin meenemen?

Je krijgt praktische tips om de belangrijkste punten van dit onderwerp duidelijk te maken aan de hand van TOSinc. ondersteunend tekenen. Hoe zet je dubbel coderen hier in? Oftewel: versterk het talige kanaal met het (sterk ontwikkelde) visuele brein van jouw leerlingen met TOS.

De workshop zit boordevol voorbeelden, video’s, inspiratie, opdrachten en concreet materiaal met tips.

Zoals altijd geldt: Tekentalent is geen vereiste, maar wel de inzet en het lef om te investeren. Om jezelf nog meer vaardig te maken.

En als kers op de taart: ook hier onderzoeken we de basis voor een kant en klaar format die je kunt gaan gebruiken om aan te vullen met ondersteunend tekenen gericht op de EF Inhibitie.

*Kennis en ervaring over EF (bij TOS) is vereist. Voor wetenschappelijk inhoudelijke informatie, webinars en concreet kant en klaar materiaal e.d. verwijs ik je o.a. naar: Leren Leren Nederland kan je inhoudelijk alles vertellen over EF. Ook Lerendbrein is een enorme aanrader. En Smartonderwijs, Bernadette Sanders, in het bijzonder bij kinderen en jongeren met TOS.

TOSinc. en EF. Inhibitie – wat is er nodig?

 

Doe jij mee op 18 juni?

Na aanmelding krijg je direct een mailtje met een aantal vragen. Deze verdiepingsworkshop wordt namelijk op maat gemaakt met jouw input.

Er is plek voor maximaal 8 professionals.

Hij wordt opgenomen. Je ontvangt een niet-geaccrediteerd deelnamecertificaat.

Ik heb enorm veel zin om opnieuw met jou aan de slag te gaan!

Groetjes Pien. Founder TOSinc*. Opleider. Auteur “ondersteunend tekenen (bij TOS)”

*TOSinc. Tekenen Ondersteunend bij Spraaktaal. Ook altijd gericht op Taalontwikkelingsstoornissen. Bijdragen aan een meer inclusievere wereld.